A magozott meggyet lecsurgatjuk, egy tálba tesszük és elkeverjük az ízlés szerint adagolt porcukorral, meglocsoljuk rummal vagy likőrrel.A palacsintatésztát a szokásostól kicsit eltérően készítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával, hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a citrom reszelt héját. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, óvatosan a masszához keverjük. A palacsintasütőbe kevés olajat forrósítunk, és a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk úgy, hogy csak az egyik oldalát sütjük meg. Az elsőnél a sült rész van lefelé, csak átcsúsztatjuk a tálra (csúsztatott palacsinta!) a többinél már felfelé van a sült rész, azt átborítjuk a tálra. Minden palacsintát beterítünk meggyel, megszórjuk dióval. Az utolsó palacsintát feldíszítjük tejszínhabbal és meggyszemekkel, esetleg néhány szem dióval. Legjobb még melegen megenni, de kihűtve is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.