Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Meggyes sodort rétes recept
recept
Rafinált

Meggyes sodort rétes

65 perc
4 adag
Átlagos
2021. 11. 16.
Hozzávalók
A tészta kenésre:
10dkg zsír
10dkg liszt
A töltelékhez és a tetejére kenésnek:

Elkészítés

  1. A meggyes tölteléket keszítjük el először úgy, hogy a meggyet a cukorral és a vízzel feltesszük főni, ha már forr, egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt és hozzárakjuk a meggyhez. Hagyjuk hűlni, addig nekiállunk a tésztának.
  2. A tészta hozzávalóit, a víz kivételével, egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk, miközben a vizet apránkét adagoljuk hozzá, amíg egy puha állagú tésztát kapunk. 5-8 percig dagasztjuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra és a lehető legvékonyabbra sodorjuk (nyújtjuk).
  3. A zsírt a liszttel összekeverjük és ezzel a péppel megkenjük az egész tésztát, majd felcsavarjuk egy tekercsnek és 4 egyenlő részre osztjuk. Ruhával letakarva 20 percig pihentetjük.
  4. Pihentetés után kisodorjuk vékony,téglalap alakúra,jól lisztezett deszkán.
  5. Megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával és mehet rá a meggyes töltelék, szépen eloszlatva. Meglocsoljuk a tojásos tejföllel és feltekerjük.
  6. Mind a 4 rúddal így járunk el, majd olajozott tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük a maradék tojásos tejföllel. 175 fokon aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Lehet bármilyen töltelékkel készíteni,akár egy adagot is felezni vagy negyedelni,ez már csak az ízlés kérdése.

Recept értékelése

Friss receptek

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel recept
Recept
Egyszerű

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel

100 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Szponzorált Tartalom   szerző profilképe

Szponzorált Tartalom

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.