A meggyes tölteléket keszítjük el először úgy, hogy a meggyet a cukorral és a vízzel feltesszük főni, ha már forr, egy kevés vízben elkeverjük a keményítőt és hozzárakjuk a meggyhez. Hagyjuk hűlni, addig nekiállunk a tésztának.
A tészta hozzávalóit, a víz kivételével, egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk, miközben a vizet apránkét adagoljuk hozzá, amíg egy puha állagú tésztát kapunk. 5-8 percig dagasztjuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra és a lehető legvékonyabbra sodorjuk (nyújtjuk).
A zsírt a liszttel összekeverjük és ezzel a péppel megkenjük az egész tésztát, majd felcsavarjuk egy tekercsnek és 4 egyenlő részre osztjuk. Ruhával letakarva 20 percig pihentetjük.
Pihentetés után kisodorjuk vékony,téglalap alakúra,jól lisztezett deszkán.
Megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával és mehet rá a meggyes töltelék, szépen eloszlatva. Meglocsoljuk a tojásos tejföllel és feltekerjük.
Mind a 4 rúddal így járunk el, majd olajozott tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük a maradék tojásos tejföllel. 175 fokon aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Lehet bármilyen töltelékkel készíteni,akár egy adagot is felezni vagy negyedelni,ez már csak az ízlés kérdése.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.