Elkészítés: A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot. Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát (én kétszer elindítottam egymás után a dagasztóprogramot, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak). Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!
A megdagasztott tésztát tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük kb. 30 percig.
A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, majd nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Vágjuk fel akkora darabokra, mit amekkora a sütéshez használt forma mérete.
Ezután a formát béleljük ki sütőpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat. Először tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt vagy sonkát), és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, még teljesen megtelik a forma.
Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.