Előkészítés: Ha nem mélyhűtött zöldségekből készítjük, értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk a répát, a borsót, a kukoricát, a karfiolt stb. - amilyen zöldséget használunk hozzá.
Elkészítés: Az olajat/margarint felforrósítjuk, rádobjuk a fagyos zöldségkeveréket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében-gőzében puhára pároljuk (15-20 perc). Erős tűzre kapcsolunk, megszórjuk a zöldségkeveréket a liszttel, majd összekeverjük, és továbbra is folyamatosan keverve vékony sugárban hozzáöntjük a tejet. Amint sűrűsödni kezd, visszakapcsolunk takarékra, és fedő nélkül 3-4 percig főzzük (gyakran megkeverjük, hogy oda ne kapjon!). Ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejet vagy vizet adunk hozzá, és csak a végén sózzuk, borsozzuk. Miközben a zöldség puhul, megmossuk a petrezselymet, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, és finomra vágjuk. Végül a kész főzelékhez adjuk, de már nem főzzük vele tovább, mert hő hatására elbomlik a petrezselyemben lévő C-vitamin. Sült virslit, csirkefasírtot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.