Egy nagyobb jénai aljára halmozzuk a szeletelt vöröshagymát és a megtisztított fokhagyma gerezdeket. A bőrös libacombokat sózzuk, borsozzuk és bőrös oldalukkal felfelé a hagymaágyra fektetjük őket, majd félig felöntjük vízzel.
Letakarjuk fóliával és 180 fokos sütőben legalább 2 órán át pároljuk őket. Ezután levesszük a fóliát és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük a libacombokat.
A nagyobb kockákra vágott aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, torzsáját kivágjuk és vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk.
Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olajat és megszórjuk a cukorral, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt lilahagymát, lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a vörös káposztát, fűszerezzük, alaposan lepirítjuk. Lefedjük és puhára pároljuk.
Később hozzáöntjük a bort és a borecetet, majd a borban áztatott aszalt szilvát is, ezzel pároljuk készre 10-15 perc alatt, amíg a szilva is megpuhul.
A Márton-napi sült kacsacombokat az aszalt szilvás párolt káposztával kínáljuk. Adhatunk mellé főtt krumplit is.
Nézd meg videón, hogy készül a Márton-napi sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.