A citromos-mákos kenyér elkészítéséhez a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a mákot egy tálba tesszük. Hozzáreszeljük a citrom héját, és alaposan összekeverjük.
A puha vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra, krémesre keverjük egy robotgéppel, majd egyesével a tojásokat is hozzákeverjük. A tejet is hozzáadjuk, simára verjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket is. Homogén masszát kell kapnunk.
Kikent pástétom- vagy nagyobb őzgerincformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 40-45 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával letakarjuk. Végül tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A sütőből kivéve 15 percet pihentetjük a formában, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk langyosra kihűlni.
A cukormázhoz a citrom levét kifacsarjuk, a porcukorral alaposan kikeverjük, és a sütemény tetejére csorgatjuk. Hagyjuk megszikkadni, majd szeletelve tálaljuk.
Díszítésként megszórjuk reszelt citromhéjjal és mákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.