Amíg a zöldbab és a rizs megfő, 2 fej apróra vágott vöröshagymát olajon megdinsztelünk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A hagymás alapon lepirítjuk a darált húst, amit ízlés szerint sózunk, borsozunk.
Az zöldbabot leszűrjük, a rizst és a darált húst összekeverjük, majd elkezdhetünk rétegezni. Egy hőálló tálba alulra tesszük a zöldbabot, majd a rizzsel elkevert darált húst, kissé lenyomkodjuk a felszínét és megkenjük tejföllel. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg tart az alapanyag. A legfelső réteg mindenképpen a rizses darált hús legyen, aminek felszínét elegyengetjük, hogy a tejfölt szép egyenletesen rá tudjuk kenni.
A tetejét meghintjük pirospaprikával, és mehet is a sütőbe. 180-200 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor halmozzunk egy kanál tejfölt a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.