Előkészítés: A diót megdaráljuk, a mandulát és a mogyorót durvára vágjuk, összekeverjük. A babapiskótát nejlonzacskóban, húsverővel vagy nyújtófával finom-morzsásra megtörjük. A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra töröljük. A csokoládét apróra felkockázzuk.
Elkészítés: A kristálycukrot 5 evőkanál vízzel sziruppá főzzük, beleszórjuk a csokoládét, és folyamatosan keverve felolvasztjuk, melegen tartjuk. A tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük. A mézet forró vízfürdőbe állított edényben felforrósítjuk. Kanalanként, kézi habverővel kíméletesen belekeverjük a tojáshabot, majd a csokoládés szirupot, a diós keveréket, a babapiskótát, a fahéjat, a mandulaaromát, végül belereszeljük a narancs héját. Az edényt jégkockákkal lehűtött vízfürdőbe tesszük, és hagyjuk egészen kihűlni a krémet. Kávéskanálnyi adagonként golyókat formálunk belőle, némelyiket vaníliás porcukorba forgatjuk, másoknak csak az alját mártjuk porcukorba. Sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk a golyókat, tüllernyővel letakarjuk, és legalább 1 éjszakán át hideg helyen szikkadni hagyjuk. Másnap ismét porcukorba forgatjuk-mártjuk őket, és papírtálkákba ültetve tálra rakosgatjuk. Jól záródó műanyag- vagy fémdobozban, hűvös, száraz helyen tároljuk. 3-4 hétig eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.