5 dkg vaj35 dkg liszt8 dkg cukor1 db tojás1 kávéskanál szódabikarbóna3 ek tej6 dkg méz3 ek kakaóporA krémhez:3 db tojás sárgája3 ek vaníliás cukor3 ek liszt5,5 dl tej20 dkg vaj8 dkg porcukor1 ek rumA tetejére:PorcukorELKÉSZÍTÉSA vajat, az egész tojást, a cukrot, kakaóport, a tejet és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és pár percig kavargatva hűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk. Három cipóba osztjuk, és még melegen késpenge vastagságúra nyújtjuk, majd sütőpapírral borított 30x34-es sütőlapon, vagy egy tepsi hátán,180 fokos sütőben, 8-10 perc alatt megsütjük. Aranybarna színűre kell sülnie, de vigyázzunk, nehogy megégjen.A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és a tejet. Jól kikeverjük, és kis lángon, sűrű, sima krémet főzünk belőle. Végül hagyjuk kihűlni.Amíg a krém hűl, addig a vajat kikeverjük a porcukorral, és a rummal. A krémhez keverjük a tojássárgából főzött krémet. Jól kidolgozva fényes, selymes krémet kapunk. A megsütött mézes lapokat megtöltjük a krémmel és várunk vele 1 éjszakát míg megpuhul! Én csoki helyett, porcukorral hintem meg és tálalom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.