Elkészítés: A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a mézet és a reszelt gyömbért. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szárított fűszerekkel, majd átszitálva hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
Egy 20x30 centis tálat hideg sütőbe tesszük majd 180 fokra állítjuk a hőfokot.
Az almát megpucoljuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál nádcukrot karamellizálunk, majd beletesszük az almákat, és 1 percig sütjük. Ezután óvatosan kivesszük az almát.
A meleg tálba sütőpapírt teszünk, beleöntjük a mézes tésztát és a felezett almákat, majd visszatesszük a sütőbe. Kb. 25-35 perc alatt készre sütjük.
A gesztenyetöltelékhez összetörjük a gesztenyepürét és összekeverjük a tejszínhabbal. Ha a sütemény kihűlt, az almákat megtöltjük a krémmel egy habzsák segítségével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.