A mimóza szelet elkészítéséhez a szoba-hőmérsékletű vajat vagy margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen négy, 20 × 36 cm-es lapot nyújtunk belőle. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt, külön-külön megsütjük mindet. A lapokat kihűtjük, amíg elkészítjük a krémet.
A tejben a lisztet csomómentesen simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd félretesszük hűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével jól összekeverjük. A masszát a kihűlt lisztes péphez evőkanalanként hozzákeverjük, majd kézi mixerrel simára keverjük.
Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit vastagon megkenünk sárgabaracklekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot, amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül rátesszük a negyedik tésztalapot.
Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt egyforma téglalap alakú szeletekre felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.