Elkészítés: Minden alapanyagot egybemérünk egy magas falú tálba. Gépi habverő gyúrókarával bedagasztjuk.
Tehát olajozott nyújtótáblára helyezzük a tésztát. Gömbbé formázzuk, és pihenni hagyjuk 15 percet. A tészta tetejét is lekenjük olajjal.
Majd 28g-os darabokra osztjuk és gömbölyítjük. Kiolajozott kuglófformába helyezzük, és a tetejét is lekenjük, hogy ne száradjon ki sülés közben.
Ezután 40 fokra melegített sütőbe tesszük úgy, hogy a sütő aljába teszünk egy fémedénybe vizet. Ez fontos ahhoz, hogy ne repedezzen a tészta. Kb. 1 órát kelesztjük így. Akkor jó, amikor a forma tetejétől nagyjából 2 cm-rel magasabb a kuglóf.
180-200 C-on sütjük. A vizet ne szedjük ki a sütés alatt sem. Pirulásig sütjük.
Kihűlés után azonnal borítsuk ki.
Vízgőz felett csokit olvasztunk egy kis olajjal. Az olaj fontos, mert ettől lesz fényes, és a csokoládé sem lesz annyira sűrű.
Sütőpapírral terített tálcára tesszük, és hűtőben dermesztjük. Ha nincs csoki, akkor porcukrozhatjuk is, ahogy a képen is van, de így szárazabb lesz a sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.