A kovász hozzávalóit 0,55 dl vízzel elkeverjük, és szobahőmérsékleten, lefedve, legalább 5-6 órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át pihentetjük.
Másnap elvegyítjük a lisztet a narancs-, a lime- és a citromhéjjal. A keveréket a kovászhoz adjuk, 4 dl langyos vízzel, 2 db tojással, a vajjal, a sóval, a vaníliarúd kikapart magjaival, az elmorzsolt élesztővel, valamint a barna cukorral együtt, és robotgép gyúrópálcájával sima, ragacsos tésztává dolgozzuk.
A tésztához keverjük a kandírozott citrushéjakat, a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, továbbá a szeletelt mandulát, és elosztjuk a tésztát egy 6 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseiben. Megkenjük a sütik tetejét a megmaradt, elhabart tojással, megszórjuk egy kevés szeletelt mandulával, és 5-6 percre a 205 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezután a készülék hőfokszabályzóját 190 fokra állítjuk, és a panettonékat további 5 percig, végül 160 fokon további 15-20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.