1.) A 3 dl tejet felforraljuk és lehűtjük.
2.) A tojásokat a porcukorral habosra keverjük.
3.) A felaprított vaníliarudat egy hegyes késsel kikaparjuk, a héjával együtt a tojásos krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
4.) A tojásos krémhez hozzáadjuk a 2 dl tejszínt, és ezzel is szépen elkeverjük.
5.) A lehűtött tejet is a tojásos krémhez adjuk, és egészen simára keverjük az egészet.
6.) Végül lassan csorgatva a krémbe keverjük az alkoholt. Szép, mutatós üvegbe töltjük a tojáslikőrt, majd hideg helyen (hűtőben) 3-4 napig pihentetjük. (Előbb is lehet inni belőle, de ilyenkor még picit csíp. Kell néhány nap, amíg összeérnek az ízei, és akkor nem csípős, hanem selymes-édes íze lesz.)
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.