Egy nagyobb lábasban (vagy akár wokban), olívaolajon megdinsztelem a felaprított hagymát. Már ekkor sózom is, mert az kiemeli az ízét. Ha a hagyma elkészült, mehet a lábasba a felkockázott csirkemellfilé, amit borssal és gyömbérrel ízesítek. Ízlés szerint sózható is, de a húsleveskocka és a szójaszósz már alapvetően egy erős, sós ízt ad az ételnek, szóval vigyázzunk vele!
Ha a hús megpárolódott, mehet bele a kétféle paprika. Amikor elfőtt a hús leve, akkor érdemes beletenni a 2 dl forró vízben feloldott húsleveskockát. Ne locsoljuk bele rögtön az egészet, apránként adjuk hozzá, így egy nem túl híg szaftot kapunk, ami tökéletesen illik a kínai eredetű ételhez. Ezután mehet bele a szójaszósz is.
Eközben egy nagyobb serpenyőben megpörköljük a földimogyorót. Nem kell alá semmilyen zsiradék, de éppen ezért figyeljünk, nehogy odaégjen. 2-3 percig folyamatosan kevergessük, míg a szemek itt-ott sötétebb színt nem kapnak. A plusz pörköléstől karakteresebb lesz a mogyoró íze, de ha a gyorsaság a lényeg, akkor ez a lépés el is hagyható. A földimogyorót egyszerűen ráöntjük a húsra, majd elkeverjük.
Rizzsel, de párolt zöldségekkel is tálalhatjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.