Előkészítés: A vaníliarudat hosszában kettévágjuk. A kávéból 2 dl vízzel erős feketét főzünk. A mogyorót késsel felaprítjuk.
Elkészítés: A karamellizáláshoz a 3 dkg cukrot egy teflonserpenyőben, mérsékelt lángon megolvasztjuk. Amikor kicsit pirulni kezd belekeverjük a mogyorót, hogy a cukor bevonja szemeket, majd azonnal félrehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni, ha esetleg összeállt, kanál hátával apróra törjük a kanál hátával apróra törjük a csomókat. A tejet egy lábosban felforraljuk a vaníliával és a cukor felével. A tojásokat elkeverjük a maradék cukorral, és folyamatosan keverve hozzáöntjük a forró tejet, majd a lábosba visszaöntve addig főzzük - közben habverővel keverve - , amíg sűrűsödni kezd. Levesszük a tűzről, még tovább keverjük, majd leszűrjük. Hozzákeverjük a kávét és a pirított mogyorót. A fagyaltalapot - jéghideg vízbe állítva a lábost - teljesen lehűtjük, majd műanyag dobozba öntve a mélyhűtőbe tesszük. Hűlés közben néha megkevergetjük, hogy ne keletkezzenek benne nagyobb jégkristályok. Tálalás előtt 10-15 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy a fagylalt kissé megpuhuljon. A megmosott és leszárogatott eperrel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.