Előkészítés: A narancsot megmossuk, sárga héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, és kikenünk vele egy 12 darabos muffinformát. A maradék vajat félretesszük. A cukrot, a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a mogyorót és egy csipet sót összekeverünk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat, 3 evőkanál narancslevet és a narancs héját, majd a lisztes keverékbe dolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a muffinformába öntjük, az alját megütögetjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük. A porcukrot elkeverjük a maradék narancslével (sűrű masszát kapjunk!), és a hideg muffinokra csorgatjuk. Hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 257 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.