Előkészítés: A narancsot megmossuk, sárga héját lereszeljük, levét kinyomjuk.
Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, és kikenünk vele egy 12 darabos muffinformát. A maradék vajat félretesszük. A cukrot, a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a mogyorót és egy csipet sót összekeverünk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a vajat, 3 evőkanál narancslevet és a narancs héját, majd a lisztes keverékbe dolgozzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A masszát a muffinformába öntjük, az alját megütögetjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük. A porcukrot elkeverjük a maradék narancslével (sűrű masszát kapjunk!), és a hideg muffinokra csorgatjuk. Hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 257 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.