Előkészítés: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, és elkeverjük. Hozzáadunk 4 evőkanál lisztet és egy csipet cukrot. Lefedjük, és meleg helyen kb. 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: A maradék lisztet, cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük, közepébe mélyedés nyomunk, beleütjük a tojásokat, és apróbb darabokban rászórjuk a vajat. Végül ráöntjük az élesztős tejet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. Kivajazunk egy nagy tepsit. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a tepsibe fektetjük. Letakarjuk, és további 20 percig kelesztjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát megszórjuk 4 evőkanál cukorral, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kissé hűlni hagyjuk. Közben a mogyorót durvára összevágjuk, és egy serpenyőben zsiradék nélkül világosra pirítjuk. Tányérra borítjuk. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a tésztára simítjuk, és rászórjuk a mogyorót, kissé bele is nyomkodjuk a csokoládéba. A tésztát hagyjuk teljesen kihűlni, és szeletekre vágva kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 szelet: 282 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.