Elkészítés: Az alapanyagokat a liszt kivételével egy edényben lassan, kevergetve felforralom, és rögtön le is húzom a tűzről. Ezután belekeverem a lisztet.
A sütőt 170 C fokra bemelegítem.
Sütőpapírral bélelem a tepsiket, és diónyi halmokat rakok egymástól 2-3 cm-es távolságra. Ezután a halmokat kanállal kiigazítom és egy kicsit el is lapítom. Ha gyorsan tudunk dolgozni, nem kell vizezni a kanalat, ha már nagyon tapad, akkor vizezzük be.
170 C-os előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütöm, majd sütőpapírostul az erkélyre teszem hűlni (így gyorsabb, mert elég hideg van). Amikor kisült akkor még puha a moszkauer, ezért tegyük sima helyre kihűlni. Amíg az egyik sül, a másik hűl.
A végén mindegyiket behozom, a hátlapjukat megkenem olvadt csokival, ami úgy készül, hogy az étcsokit kevés olajjal felolvasztom, de utána lehúzom a melegről, mert ha túl sokáig melegszik, akkor ikrás lesz.
Visszateszem a csokit megszáradni, majd tálcára rakosgatom, és készen is van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.