Elkészítés: A lencsét bő vízben (kb. fél óra alatt) megfőzzük. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát hasábokra vágjuk, a fokhagymát átpréseljük. A paprikát megmossuk, magját-szárát kidobjuk, húsát felkockázzuk. A tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, és félretesszük. A kenyér héját levágjuk, a kenyeret kis hasábokra aprítjuk, és forró olajban minden oldalon ropogósra pirítjuk. A zsályaleveleket rövid ideig együtt sütjük a kenyérrel. A hagymát és a fokhagymát forró olívaolajban megpirítjuk, kis időre mellétéve a paprikát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett lencsét és az ecetet, majd fedővel lefedve, kis lángon 3-4 percig pároljuk. Sózzuk és borsozzuk, azután hozzákeverjük a tökmagot. Forró olajban kisütünk 4 tükörtojást. A lecsepegtetett mozzarellát felszeleteljük, a tojásokra tesszük, sózzuk és borsozzuk. Letakarjuk a serpenyőt, míg a sajt meg nem olvad egy kicsit. A lencsét tányérra merjük, megszórjuk a ropogósra sütött kenyérdarabkákkal, és a tetejére tesszük a sajtos tojást.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.