Elkészítés: A csatnihoz egy kisebb edényben az olajat felmelegítem és a mustármagot kipattogtatom rajta, majd hozzáadom a többi fűszert, a kockákra vágott hámozott paradicsomot és a kockákra vágott sárgabarackot is. Kevergetem közepes lángon kb. 10 percig, ha sűrűbb csatnit szeretnék, akkor még pár perccel tovább kevergetem. Megkóstolom, és ha szükséges, ízesítem, hogy egyensúlyban legyenek a sós-édes-savanyú-csípős ízek.
A csirkemelleket elfelezem, és ha jó nagyok, akkor még a vastagságát is felezem. Kiklopfolom egy kicsit, mindkét oldalát sózom, borsozom.
A bazsalikomleveleket és a mozzarellát felszeletelem. A hússzeletekeen elosztom a sajtot, bazsalikommal meghintem. Összegöngyölöm a húst, és füstölt sonka szeletbe tekerem.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, ebbe rakom a töltött hússzeleteket. Gyorsan minden oldalát átpirítom, majd átemelem őket egy kisebb hőálló tálba vagy tepsibe. A sütőt előmelegítettem 210 C fokra. Betolom a húst, és fél óra alatt készre sütöm.
A kroketthez a burgonyát megpucolom, kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm és krumplinyomóval áttöröm. Hagyom kicsit hűlni. Hozzáadom a lisztet, a tojást, a búzadarát, a petrezselymet és a sót, majd addig gyúrom, hogy elváljon az edény falától. Lisztezett asztalra borítom, és öklömnyi gombócokat tépek, majd kisodrom 1,5-2 cm vastagra, és 3 cm-ként feldarabolom. 1 tojást egy pici tejjel (csak mert spórolok) jól elkeverek, majd ebbe forgatom darabonként a kroketteket, és zsemlemorzsában hempergetem. Kivételesen nem kell bele a szerecsendió, még egy pici sem. Olajban kisütöm.
A töltött csirkemellet a krokettekel és a csatnival tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.