Elkészítés: A csatnihoz egy kisebb edényben az olajat felmelegítem és a mustármagot kipattogtatom rajta, majd hozzáadom a többi fűszert, a kockákra vágott hámozott paradicsomot és a kockákra vágott sárgabarackot is. Kevergetem közepes lángon kb. 10 percig, ha sűrűbb csatnit szeretnék, akkor még pár perccel tovább kevergetem. Megkóstolom, és ha szükséges, ízesítem, hogy egyensúlyban legyenek a sós-édes-savanyú-csípős ízek.
A csirkemelleket elfelezem, és ha jó nagyok, akkor még a vastagságát is felezem. Kiklopfolom egy kicsit, mindkét oldalát sózom, borsozom.
A bazsalikomleveleket és a mozzarellát felszeletelem. A hússzeletekeen elosztom a sajtot, bazsalikommal meghintem. Összegöngyölöm a húst, és füstölt sonka szeletbe tekerem.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, ebbe rakom a töltött hússzeleteket. Gyorsan minden oldalát átpirítom, majd átemelem őket egy kisebb hőálló tálba vagy tepsibe. A sütőt előmelegítettem 210 C fokra. Betolom a húst, és fél óra alatt készre sütöm.
A kroketthez a burgonyát megpucolom, kockákra vágom, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm és krumplinyomóval áttöröm. Hagyom kicsit hűlni. Hozzáadom a lisztet, a tojást, a búzadarát, a petrezselymet és a sót, majd addig gyúrom, hogy elváljon az edény falától. Lisztezett asztalra borítom, és öklömnyi gombócokat tépek, majd kisodrom 1,5-2 cm vastagra, és 3 cm-ként feldarabolom. 1 tojást egy pici tejjel (csak mert spórolok) jól elkeverek, majd ebbe forgatom darabonként a kroketteket, és zsemlemorzsában hempergetem. Kivételesen nem kell bele a szerecsendió, még egy pici sem. Olajban kisütöm.
A töltött csirkemellet a krokettekel és a csatnival tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.