Az epret mossuk meg – távolítsuk el a szárvégeket –, csöpögtessük le, daraboljuk fel.
A tésztához keverjük az étolajat simára a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egyenként tegyük bele a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük. A sütőport, a sót és a lisztet keverjük össze, a zabpehellyel és az íróval felváltva – több részletben – keverjük a tésztához.
Az eperdarabokat (ha mélyhűtöttet használunk, fagyottan) óvatosan forgassuk bele.
A tésztát töltsük egy vajjal kikent és kilisztezett muffintepsibe, majd simítsuk el a tetejét.
170 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
A megsült muffinokat rövid ideig hagyjuk hűlni, majd hintsük meg porcukorral, tálaljuk friss eperrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.