Elkészítés: 1. A muffinhoz összeszitálom a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A lisztes keverékhez adom a vajat és a cukrot. Kézzel összedolgozom, morzsaszerű tésztát kapok.
2. A tojást elkeverem a tejjel, a csokoládét gőz fölött megolvasztom. Belekeverem a lisztes keverékbe a tojásos tejet és az olvasztott csokit.
3. Kikent, lisztezett mini muffinformákat kb. 3/4-ig töltöm, és 180 fokon (alul-felül sütés) 10-15 percig sütőm. Hagyom alaposan kihűlni!
4. A krémhez a 3 db tojásfehérjét elkeverem a 7 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál vízzel. Elektromos habverővel kb. 2-3 percet verem, majd felrakom a vízgőz fölé, és további 12 percet verem. Közbem még egyenként hozzáadom a maradék 2 evőkanál porcukrot. A masszának meg kell nagyobbodni és besűrűsödni.
5. A maradék 3 evőkanál vízzel elkeverem a 2 evőkanál citromlét, és hozzáadom a felvert masszához (egy kicsit lágyabb lesz tőle, de majd be fog sűrűsödni). Vízgőz fölött még további 5 percet verem, ameddig újre besűrűsödik. Hagyom kihűlni.
6. A kosárba méretre vágok egy hungarocell darabot, amit becsomagolok színes papírba. A fogpiszkálókat beleszurkálom a hungarocellbe úgy, hogy mindegyik muffint legalább 3 db tartsa.
7. Habzsákba töltöm a krémet, és csillagcsővel kidíszítem a muffin peremét. A süteményt rászúröm a hungarocellre, helyére igazítom, és betöltöm krémmel a közepét. Azért így csinálom, mert ha nincs betöltve krémmel a közepe, könnyebb rátolni a muffint a fogpiszkálóra, így nem rontom el a tetejét. Műanyag vagy élő levelekkel, masnival díszítem a kosarat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.