Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a vízzel kissé fölverjük. A lisztet konyhai robotgépben a vajjal addig keverjük, míg morzsalékos nem lesz. Közben kissé megsózzuk. A tojásos masszát hozzáadva összegyúrjuk, és letakarva, hűtőszekrényben 30-40 percig pihentetjük. Ez elegendő idő arra, hogy a mandulás krémet elkészítsük. Ehhez a vajat a cukorral krémesre keverjük. Akkor jó, ha az utóbbi teljesen elolvadt benne. Utána a tojásokkal egyenként tovább keverjük. A mandulát, a lisztet meg a citromhéjat is hozzáadjuk, és az aromával ízesítjük, színezzük. A tésztát belisztezett deszkán kb. 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 23-24 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát. A mandulás krémet a közepére simítjuk. A gyümölcsöt megmossuk, hosszában kettéhasítjuk, magját kiemeljük. Utána eredeti formájára összeillesztjük, és szorosan egymás mellé a mandulás masszára rakosgatjuk. A cukorral megszórjuk, az olvasztott vajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal, az alsó rácson 15, majd a középső rácson további 45 percig sütjük. Melegen, langyosan és kihűlve egyaránt tálalhatjuk. Ha hidegen kínáljuk, tejszínhabbal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.