Elkészítés: A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, szárazra rázzuk, és felaprítjuk. 2 tojást keményre főzünk, majd megtisztítjuk, karikákra vágjuk.
Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, csipetnyi sót és borsot, és 10–15 percig közepes tűzön főzzük. 1 perccel a főzés befejezése előtt hozzáadjuk a bazsalikomot is.
Közben lecsepegtetjük, majd felkockázzuk a mozzarellát. A kolbászról lehúzzuk a héját, a maradék olajat felforrósítjuk, és megsütjük benne a kolbászhúst. A maradék tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot. A túrót villával áttörjük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat)
előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló edényt, és 1 réteg lasagnelapot fektetünk bele. Megkenjük paradicsomszósszal, rászórunk néhány
mozzarellakockát, egy adag túrót, néhány evőkanálnyi tojásos-sajtos masszát, néhány szelet keménytojást és egy kis kolbászhúst. Ezután következik a másik tésztalap, rá a töltelék. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak.
Végül néhány darabka vajat teszünk a tetejére, és a sütőben 15 percig sütjük. A tűzálló edényben tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.