Elkészítés: Egy nyeles forralóban forraljuk össze a cukrot és a narancslevet a vízzel. Forrás után takaréklángon további 10-12 percig főzzük, hogy a szirupunk kissé besűrűsödjön. A tűzről levéve adjuk hozzá a narancsvirágvizet.
A narancsokat lobogó, forrásban lévő vízbe tesszük úgy, hogy azokat teljesen ellepje. Kb. 45-50 percig főzzük, hogy teljesen megpuhuljanak. Ezután feldaraboljuk a megpuhult narancsokat és egy turmixgép segítségével pépesítjük, majd egy szűrőn keresztül leszűrjük a narancspépről a felesleges folyadékot. Az így maradt narancspürét összekeverjük narancslekvárral és 1 rúd vanília kikapart magjaival.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A réteslapokat akkora lapokra vágjuk, amekkora a tepsink, majd egyenként olvasztott vajjal alaposan megkenve rétegezzük. Először 8 lapot fektetünk le, majd rákanalazzuk a tölteléket. Ezután jön újabb 8-10 réteslap, olvasztott vajjal megkenve, rétegezve.
Amikor elkészültünk, óvatosan bevagdossuk négyzet, vagy rombusz alakban a tésztánkat, és kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg aranybarnára sül.
A sütőből kivéve alaposan meglocsoljuk a kész, immáron kihűlt sziruppal. A baklava tetejét megszórjuk aprított pisztáciával, így tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.