Elkészítés: A főzött csokikrémhez a pudingport a cukorral összekeverem, simára keverem 3 dl tejjel, besűrítem, hozzáadom a csokit, addig keverem, amíg elolvad a csoki. Időnként megkevergetem, amikor kihűlt, elektromos habverővel a szobahőmérsékletű vajjal habosra keverem. Félreteszem a hűtőbe.
Előkészítem a csokigyurmát, formázom a virágot, a leveleket (vagy kiteszem az asztalra a készen vásárolt virágdíszeket).
Tortaformában megsütöm a fehér piskótát, hagyom hűlni. 2 kerek lapot sütök a diós piskótánál megadott mennyiségből. A diós piskóta egyik lapját rácsra teszem, alatta legyen feltétlenül papír, hogy ne koszolja össze az asztalt.
Elkészítem a 15 dkg porcukorból a karamellt, gyorsan elkenem a rácsra tett piskótakarikán, majd ráhelyezem a másik felét. Kettévágom a fehér piskótát, szükség esetén meglocsolom rummal, Rákenem a csokikrém egy részét, utána a karamellel összeragasztott diós lapokat, majd megint csokikrém következik, rá a fehérpiskóta másik fele. Beteszem a hűtőbe fél órára.
Szükség esetén formázom a torta oldalát, hogy egyenletes legyen. Vékonyan bekenem a csokikrémmel, a maradékot pedig a torta tetején (előtte egy picit a tetőt is átkenem rummal) osztom el, de ne legyen túl vastag. Ha esetleg kimarad a krémből, lehet mélyhűteni.
Kenés után beteszem a hűtőbe egy órára. Mikor kiveszem, vizes kézzel áthúzom a tortát. A gyurmát kinyújtom, bevonom vele a tortát, a díszeket elrendezem rajta, és hogy szép fényes legyen, élelmiszerlakkal átfújom az egészet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.