Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, a kolbászt vastagabb karikára. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó vízbe tesszük, majd lehűtjük, és lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és szeleteljük.
Egy lábasban lepirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és 3 dl vizet öntünk rá. Beletesszük az összevágott paprikákat, a sót, a paradicsomot, az erős paprikát, a kolbászt és a zúzott fokhagymát. 5-10 percen át puhítjuk, a paprika nagyságától függően.
A nokedlihez a lisztet elkeverjük a tojással, sóval és kevés vízzel, de nem teljesen simára, és vigyázzunk, hogy kicsit sűrűbb is legyen a szokásosnál. Kiskanállal - vagy deszkáról késsel - beleszaggatjuk a galuskákat a lecsóba, vigyázva, hogy ne tapadjanak egybe. Ha kicsit keményedett már a galuska, óvatosan megkeverjük. Kíméletesen összepároljuk 15 percig, és ha szükséges, pici vizet öntünk még hozzá. Amikor jó a galuska, elkészült az étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.