Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, a kolbászt vastagabb karikára. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó vízbe tesszük, majd lehűtjük, és lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és szeleteljük.
Egy lábasban lepirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és 3 dl vizet öntünk rá. Beletesszük az összevágott paprikákat, a sót, a paradicsomot, az erős paprikát, a kolbászt és a zúzott fokhagymát. 5-10 percen át puhítjuk, a paprika nagyságától függően.
A nokedlihez a lisztet elkeverjük a tojással, sóval és kevés vízzel, de nem teljesen simára, és vigyázzunk, hogy kicsit sűrűbb is legyen a szokásosnál. Kiskanállal - vagy deszkáról késsel - beleszaggatjuk a galuskákat a lecsóba, vigyázva, hogy ne tapadjanak egybe. Ha kicsit keményedett már a galuska, óvatosan megkeverjük. Kíméletesen összepároljuk 15 percig, és ha szükséges, pici vizet öntünk még hozzá. Amikor jó a galuska, elkészült az étel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.