A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval és a porcukorral, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy pohárral vagy egy nagyobb pogácsaszaggatóval kis kerek formákat szaggatunk belőle. A köröket megtöltjük Nutellával, és a széleit összecsípve kis kerek gombócokat formálunk belőlük.
Egy nagy tortaformát alaposan kikenünk olvasztott vajjal, és egymás mellé tesszük benne a gombócokat, úgy hogy közben azokat is megforgatjuk az olvasztott vajban. Meleg helyen további 15 percig kelesztjük, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Csak összegyúrom, kiszaggatom és bedobom a sütőbe. Könnyű, gazdaságos sütemény a hétvégére, és a gyerekeknél garantált a siker a Nutellával. Tipp: a lisztnek lehet fele rétesliszt, fele finomliszt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.