Elkészítés: A lisztet és a keményítőt tálba szórom, belereszelem a hideg vajat, hozzáadom a cukrot és a citromhéjat – gyors mozdulatokkal összemorzsolom, majd hozzáadom az 1 evőkanál hideg vízzel elkevert tojássárgáját. Labdává gyúrom. 1 órára beteszem a hűtőszekrénybe.
Közben leszemezgetem a ribizlit. A tojásfehérjéből félkemény habot verek, hozzáadom az 5 dkg barnacukrot és a fahéjat, keményre habosítom, majd óvatosan hozzáadom a lekvárt. Az egészet könnyű krémmé keverem.
A mandulaszeleteket zsiradék nélkül egy serpenyőben világosra pirítom. A tört mandulát a zsemlemorzsával és az 1 evőkanálnyi porcukorral összekeverem. Egy levehető aljú, cakkos szélű piteforma aljára sütőpapírt helyezek, széleit vékonyan kivajazom.
A pihentetési idő leteltével a tészta kb. 4/5-ét vékony, kerek lappá nyújtom úgy, hogy a sütőforma széleire is jusson tésztaréteg, kibélelem vele a sütőformát és visszateszem a frizsiderbe. A maradék tésztát összegyúrom, vékonyra nyújtom, 2 cm átmérőjű szaggatóval annyi virágot szúrok ki belőle, amennyit csak lehetséges.
A tésztalapot megszórom a mandulás zsemlemorzsával, rákenem a habos sárgabaracklekvárt, egyenletesen rászórom a ribizliszemeket, mandulaszeletekkel borítom, majd szépen sorban rábiggyesztem a kis tésztavirágokat.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt világosra sütöm. Még forrón gazdagon meghintem vaníliás porcukorral, de csak hidegen szeletelem fel. Másnap még finomabb!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.