Szirupot főzünk cukorból, vízből és a citromsavból. Közben gyengén ecetes vízben megmossuk a leveleket, lecsepegtetjük.
Amikor a szirup kihűlt, az apróbbra tépkedett leveleket és a citromlevet hozzáadjuk, majd turmixoljuk.
Azonnal, de jobb, ha 1/2-1 óra állás után leszűrjük. Adhatunk hozzá 1-2 citromkarikát is.
Elkészítése után hűtőben tárolva egy hétig fogyasztható a kissé szokatlan, de ízletes, enyhén kókuszos, és kellemes füge ízű szörp, amit hígíthatunk is pl. teával, ásványvízzel stb.
Tipp: Egészségünk megőrzése , javítása érdekében ajánlott a gyümölcs /friss, szárított, préselt stb./ és a belőle készült szörpök, édességek fogyasztása. Javítja a szív, máj működését, rosttartalma elősegíti a lelassuló bélműködést.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.