Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Nyírségi gombócleves borjúhússal recept
recept
Mester

Nyírségi gombócleves borjúhússal

60 perc
4 adag
Megfizethető
2012. 05. 12.

Elkészítés

Elkészítés: A borjúhúst kis kockákra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Ízesítjük sóval, fűszerzacskóban egy egész vöröshagymát és egész feketeborsot teszünk a levesbe.

Közben a burgonyagombóchoz 2-3 szem burgonyát meghámozunk, sós vízben megfőzzük, majd amikor megfőtt, burgonyanyomóval összetörjük, teszünk hozzá 1 tojássárgáját. Összedolgozzuk,
és cseresznye nagyságúra formázzuk.

Amikor a hús félig puha, belerakjuk a zöldségeket. Ha a zöldség félig puha, hozzáadjuk a karfiolt és a zöldborsót, majd amikor majdnem kész, sűrítjük a vajon világosra pirított petrezselymes rántással, végül hozzáadjuk a külön, kevés vajon megpárolt gombát. Dúsítjuk tejszínnel, és beletesszük a cseresznye
nagyságúra formázott burgonyagombócot.

Amikor a gombócok is megfőttek, azonnal tálalhatjuk.

Megjegyzés
A receptet Monoki Ivett küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

31 perce

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

31 perce

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.