Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal
Nyúlgerinc gesztenyével recept
recept
Mester

Nyúlgerinc gesztenyével

120 perc
4 adag
Átlagos
3
2004. 01. 21.

Elkészítés

Előkészítés: A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A gesztenyét megmossuk, héját keresztben bevágjuk, és a forró sütőben addig sütjük, amíg a héja szétnyílik. Ezután konyharuhába csomagoljuk, néhány percig állni hagyjuk, majd lefejtjük a héját. A gesztenyét bő vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg a gesztenye fő, leöblítjük a petrezselymet, apróra vágjuk. A húst megmossuk, a csont mellett mindkét oldalon kb. 3 cm-re bevágjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal.

Elkészítés: A gesztenyét összetörjük (krumplinyomóval). Habosra keverünk 6 dkg vajat, beledolgozzuk a tojásokat, a zsemlemorzsát, a gesztenyét és a petrezselymet. Végül sóval, borssal ízesítjük a masszát, és egy részét a húsvájatokba töltjük. A maradékkal bekenjük a húst. A sütőt ismét 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) kapcsoljuk. A tepsit kivajazzuk 2 dkg fokhagymás vajjal, a maradék vajat összedolgozzuk a liszttel. A húst a tepsire fektetjük, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. (Ha van, az utolsó 3 percre a grillt is bekapcsoljuk.) Kikapcsoljuk a sütőt, a húst benne hagyjuk. Közben elkészítjük a mártást. A csipkebogyólekvárt elkeverjük a húslevessel, a szegfűszeggel, felforraljuk, és 5 percig forraljuk. A szegfűszeget kivesszük, és kisebb adagokban belekeverjük a vajas lisztet. A szószt cukorral, sóval, borssal ízesítjük, és még kb. 5 percig forraljuk. A húst levágjuk a csontról, felszeleteljük, és a szósszal, főtt tésztával, párolt zöldségekkel körítve tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 459 kcal

Recept értékelése

3 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.