Elkészítés: A nyúlcombokat megmossuk, megtöröljük. A szalonnát csíkokra vágjuk, spékelőtű segítségével a húsba húzzuk, sóval, borssal bedörzsöljük.
A húsdarabokat 1 evőkanál megforrósított vajon hirtelen megpirítjuk, majd a hőfokot mérsékelve 15 percig sütjük.
A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk, a hagymát kockára vágjuk, a zöldséggel együtt a húshoz adjuk. Néhány percig pirítjuk. Meghintjük cukorral, hozzáadjuk a feldarabolt citromot, a fekete- és a szegfűborsot, babérlevelet. Felöntjük vörösborral, és belekeverjük a paradicsompürét.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon (gáztűzhely esetében a 3-as fokozaton lefedve 45 percig sütjük, közben apránként locsoljuk egy pohár forró vízzel.
A burgonyakrokettet forró olajban aranysárgára sütjük. A húst a sütőből kivesszük, melegen tartjuk.
A mártáshoz a pecsenyelevet átszűrjük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a lisztet, felöntjük a pecsenyelével, 5 percig főzzük, sóval, borssal, ribizlilekvárral ízesítjük.
Végül a burgonyakrokettel és a mártással tálaljuk a nyúlpecsenyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.