A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. A közepébe mélyedést formázunk, és a mélyedésbe tesszük a tojássárgákat. A puha Rama margarint kisebb darabokban körben a tál szélén elosztjuk. Kézzel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk úgy, hogy a tészta egynemű legyen, majd a tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük minimum 30 percet.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A tésztából nagyobb darabokat tépünk, és lisztezett nyújtódeszkán 3 cm átmérőjű hengert formázunk, majd ezt picike, 1,5-2 cm átmérőjű darabokra vágjuk. Ezekből golyókat formázunk, kicsit megnyomjuk és lapos korongot formázunk belőle. Az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe.
A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 10-15 perc alatt az előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, és a mélyedésekbe lekvárt kanalazunk. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.