Elkészítés: A húst 4 egyenlő szeletre vágjuk, és kézzel megnyomkodjuk, esetleg kissé kiverjük úgy, hogy kb. másfél ujjnyi vastag legyen. Éles kiskéssel lapjában, a közepénél nem túl hosszan bevágjuk, és a kést jobbra-balra mozgatva a közepét kimélyítjük, sőt ujjal belenyúlva kitágítjuk. Az a jó, ha olyan, mint egy zseb. A só felével behintve félretesszük.
A sajtot csipetnyit megsózzuk, a zúzott fokhagymával, a borssal és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ezután a húsok üregébe töltjük /nyomkodjuk/, a nyílást fogvájóval vagy hústűvel rögzítjük, nehogy a sajt kifolyjon belőle.
Az olajat megforrósítjuk, és a pecsenyéket közepes lángon, oldalanként 4-4 percig sütjük, de vigyázzunk, nehogy túlpiruljon. Ha kész, lecsöpögtetve félretesszük.
A visszamaradó zsiradékban a felszeletelt vöröshagymát kissé megpirítjuk, majd a liszttel és a paradicsompürével még 1 percig sütjük. A paradicsomlevet ráöntjük, a kakukkfűvel meg a babérral fűszerezzük, a citromlével és a cukorral ízesítjük, megsózzuk. Szorgalmasan kevergetve 4-5 percig főzzük, ezalatt közepesen sűrű mártás lesz belőle.
A pecsenyéket - miután a fogvájót kihúztuk belőlük - lábasba rakjuk, az ízes paradicsommártást rászűrjük. 2-3 percig forraljuk, hogy a hús is átmelegedjen.
Spagetti illik köretnek hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.