Elkészítés: Ahhoz, hogy ez az étel igazán szépre sikeredjen, gondosan ki kell választani a húst. Olyan oldalast vegyünk egészben, amelyik arányos, egyformán kb. 12 cm széles és jó húsos.
A húst sóval jól bedörzsöljük, félretesszük. A csípős fűszerpaprikát egy kis tálban a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a durvára aprított köménymaggal és a mézzel jól összekeverjük. Ezzel a keverékkel alaposan bedörzsöljük a már előzőleg besózott húst, tepsibe tesszük, majd letakarva a hűtőben érleljük egy éjszakán át.
Másnap meglocsoljuk az olajjal, koszorú formájúra hajlítjuk úgy, hogy a húsos rész kerüljön belülre, megkötjük spárgával, és kitámasztjuk villával, hogy kör alakját megtartsa. Ezután visszahelyezzük a tepsibe, aláöntünk 1,5 dl vizet, letakarjuk alufóliával, és a sütőben közepes lángon kb. 50 percig sütjük úgy, hogy közben a sült zsírjával többször meglocsoljuk. A pecsenyét is megforgatjuk párszor, hogy egyformán süljön.
Amíg a hús sül, a zöldségeket enyhén sós-cukros vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd tálalás előtt az olvasztott vajon megforrósítjuk.
Amikor az oldalas puha, az egészet tálra emeljük, a zsineget lefejtjük róla, a villát eltávolítjuk közüle. A vajas zöldséget a forró oldalas közepébe halmozzuk, és azonnal tálaljuk.
Készíthetünk mellé hercegnő burgonyát is, kiadósabb lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.