Elkészítés: A kacsacombokat előző nap jól megtisztítjuk, beirdaljuk és bepácoljuk az alábbi hozzávalókkal: a vöröshagymát megtisztítva cikkekre vágjuk, a fokhagymagerezdeket összetörjük vagy lereszeljük, a rozmaring leveleit lecsipkedjük, aprítjuk, hozzáadjuk a színes borsot, az őrölt köményt, 1 evőkanál lekvárt, 1 kis marék durva szemcséjű sót, hozzáadjuk az olajat, és ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a combokat, majd a dobozt lezárva, a hűtőben pihentetjük másnapig.
Másnap kiolvasztjuk a kacsahájat egy magasabb falú edényben. A combokat kivesszük a pácból, lehúzzuk róluk a hagymadarabkákat, és beletesszük a zsírba úgy, hogy ellepje őket, és lassú tüzön vagy a sütőben, puhára sütjük. Mikor megpuhultak, egy serpenyőben mindkét felüket megpirítjuk, hogy szép színük legyen.
A meggyzseléhez a meggyet a portóival felfőzzük, de vigyázzunk, ne főzzük el a levét, csak annyira forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle. Ízesítjük 1-2 csipetnyi szerecsendióval. A zselatinlapokat a sokásos módon 5 percig hideg vízben áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a még meleg meggyhez keverve felolvasztjuk. Kis edényekbe szedjük és hideg helyre tesszük, hagyjuk megdermedni.
A rizst hagyományos módon, sós vízben, egy kis darab babérlevéllel megfőzzük. Mikor megfőtt, lecsepegtetjük, és 2 dkg vajjal elkeverjük.
Tálaláskor a tányérra szedünk egy adag rizst a kacsacomb mellé, és a tetejére a kis edényből rácsúsztatjuk a meggyzselét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.