Az élesztőt felfuttatom a megcukrozott langyos tejben. A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrot, csipet sót, tojást, a felfuttatott élesztőt és összegyúrom. Hűtőbe teszem, amíg elkészítem a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverem a cukorral, tejföllel, hozzáteszem a búzadarát, a mazsolát, a reszelt citromhéjat.
A tésztát 4 részre osztom, mindegyiket kör alakúra nyújtom, nyolc cikkre vágom. A szélesebb végébe teszek egy kiskanál tölteléket és onnan kezdve feltekerem, zsírozott tepsibe rakom a kis kifliket, majd megkenem tojással.
180 fokos sütőben sütöm, még melegen megszórom vaníliás porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.