Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Orjaleves grízgaluskával recept
recept
Mester

Orjaleves grízgaluskával

120 perc
0 adag
Átlagos
5
2011. 08. 14.

Elkészítés

Elkészítés: A csontokat kb. 15 percre enyhe langyos-ecetes vízbe áztatom, majd vízzel leöblítem (kioldja a vért).

Nagyobb, 4 literes fazékba teszem a csontokat, ráöntök kb. 2 liter vizet, lassan felforralom. A keletkezett habot fémszűrővel leszedem a tetejéről. Sózom, beleteszem a feketeborsot, a leveskockát, és takarékon (éppen csak gyöngyözve) főzöm kb. 1 órát.

Közben az összes zöldséget megtisztítom, feldarabolom. A zöldpaprikát és a paradicsomot behasítom, a zöldfűszert csokorba kötöm, majd beleteszek minden zöldséget a forró levesbe. Újraforrástól számítva újabb 1 órát főzöm takarékon, gyöngyözve. (Közben kóstolom, ízlésemre utána fűszerezem.)

Amikor minden megpuhult, a tüzet elzárom, pár percet pihentetem a levest, majd sűrű szűrőn átszűröm. A kelkáposztát, a hagymát, a karalábét, a zellert, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zöldséglevelet eltávolítom.

Tálalásnál a tányérokba a zöldséget elosztom a daragaluskával, a levest rámerem, kevés petrezselyemmel díszítem.

A húsos csontokat külön kínálom a leves után ecetes tormával, vagy csak önmagában ízlés szerint.

Megjegyzés
Csak a főzési idő miatt hosszadalmasabb, a konkrét munka kb. 45 perc a galuskával együtt. A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Almás-mákos rakott tészta
Recept
Egyszerű

Almás-mákos rakott tészta

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Tejberizs
Recept
Egyszerű

Tejberizs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Stíriai metélt Gizike módján
Recept
Mester

Stíriai metélt Gizike módján

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Jóság szelet
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű almafánk
Recept
Egyszerű

Egyszerű almafánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Banános palacsinta karamellöntettel
Recept
Egyszerű

Banános palacsinta karamellöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sajtos pogácsa kétféle sajttal
Recept
Rafinált

Sajtos pogácsa kétféle sajttal

55 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csúsztatott palacsinta gazdagon
Recept
Egyszerű

Csúsztatott palacsinta gazdagon

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Almás-mákos rakott tészta recept
Recept
Egyszerű

Almás-mákos rakott tészta

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Tejberizs recept
Recept
Egyszerű

Tejberizs

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Stíriai metélt Gizike módján recept
Recept
Mester

Stíriai metélt Gizike módján

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Jóság szelet recept
Recept
Bonyolult

Jóság szelet

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Egyszerű almafánk recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű almafánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Eszterházy-torta recept
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Banános palacsinta karamellöntettel recept
Recept
Egyszerű

Banános palacsinta karamellöntettel

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Sajtos pogácsa kétféle sajttal recept
Recept
Rafinált

Sajtos pogácsa kétféle sajttal

55 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csúsztatott palacsinta gazdagon  recept
Recept
Egyszerű

Csúsztatott palacsinta gazdagon

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival recept
Recept
Mester

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus grízgaluska leves recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus grízgaluska leves

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkemellpaprikás recept
Recept
Egyszerű

Csirkemellpaprikás

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.