Elkészítés: A piskótához kemény habot verünk 6 tojásfehérjéből és 30 dkg cukorból. A tojások sárgájához hozzáadjuk a vizet, majd alaposan elkeverjük. A sütőporos lisztet és a kikevert tojássárgáját felváltva hozzáforgatjuk a cukros tojásfehérjéhez, végül hozzáadjuk a kakaóport.
A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 28 cm-es kerek tortaformába önjük és megsütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
A krémhez a joghurtot a porcukorral ízesítjük, és hozzáforgatjuk a felvert tejszínt. 1 dl meleg vízben feloldjuk a zselatint, majd fokozatosan hozzákeverjük a krémhez, és hagyjuk, hogy kicsit szilárduljon.
Az első piskótalap köré csatoljuk a tortakarikát, ráhalmozunk egy kevés krémet és a már lecsepegtetett, kockákra vágott őszibarack egy részét, majd ismét egy kevés krémet. Ezt beborítjuk a következő piskótalappal, ezt is hasonlóan megtöltjük, és befedjük az utolsó lappal. Hűtőbe tesszük néhány órára.
Közben elkészítjük a csokoládéforgácsot. A tortabevonót megolvasztjuk és lehetőség szerint egy márványlapra vagy sütőpapírra kenjük egyenletesen, vékony rétegben. Mikor megszilárdult, egy simítókés segítségével szivarszerű forgácsokat készítünk belőle.
Miután a torta krémje megszilárdult, a habbá vert tejszínnel bevonjuk a torta külsejét, és barackkal, valamint a csokoládéforgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.