Elkészítés: Az őszibarackokat leforrázom, meghámozom, felkockázom. A vízből és cukorból cukorszirupot főzök úgy, hogy a 2 dl vízbe szórom a cukrot és felforralom. Ebbe rakom az előkészített barackot, a vanília kivonatot, valamint a pálinkát. Az egészet újraforralom, botmixerrel pürésítem.
Teljesen lehűtöm, majd fél órára beteszem a hűtőszekrénybe. Az előre fagyasztóban tárolt fagylaltgépben 8-10 perc alatt kifagyasztom.
Ha nem voltam elég előrelátó, és nem tettem be a fagylaltgépet a fagyasztóba, a kész, lehűtött alapot lapos műanyagtálba öntöm, és beteszem a fagyasztóba. Kb. 15 percenként villával átkeverem az egészet, így a jég nem tud tömbbé fagyni. Nagyjából 1 óra alatt elérhető a kívánt állag. A sorbet alapjának mindig kicsit édesebbnek, intenzívebbnek kell lennie, mint a fogyasztásra kerülő kész édességnek, mivel az ízek a fagyasztás hatására jelentősen tompulnak.
Ha nem tálalom fel a sorbet-t azonnal, hetekig tárolható a fagyasztóban. Fogyasztás előtt kb. 30 perccel érdemes áttenni a hűtőszekrénybe, hogy kellemesen krémesre olvadjon.
Az őszibaracksorbet-t mandulás-gyömbéres keksszel és gyümölcsökkel díszítve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.