Elkészítés: A páchoz a rózsaborsot, a zöldborsot, a félbevágott fokhagymát, a mustárt, az olívaolajat és a cikkekre vágott zöldcitromot mozsárban vagy turmixban összezúzzuk, bekenjük vele a felszeletelt, megnyomkodott, és inainál enyhén megvagdosott húst, egymásra fektetjük a szeleteket, és légmentesen lezárjuk (fóliázzuk vagy műanyag dobozba tesszük). 1-2 napig hűtőben érleljük.
Készítéskor kicsomagoljuk, megsózzuk és meggrillezzük. Süthetjük akár faszénparázs fölött is.
A hagymaraguhoz a hagymákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Az ecet és a víz keverékével feltesszük főzni, hozzárakjuk a babért, a rózsaborsot, a sót és a cukrot, és lassú tűzön puhára pároljuk.
A zöldséges bulgurhoz a hagymát összevágjuk, az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáöntjük a bulgurt, 1-2 percig tovább pároljuk, majd felöntjük a fehérborral. Visszaforraljuk, felöntjük a zöldséglével, puhára, de enyhén al dentére pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az apró kockára vágott zöldségeket, fél percig még a tűzön tartjuk, lehúzzuk, összeforgatjuk a felaprított bazsalikommal, majd a grillezett, pácolt hússal és a hagymaraguval tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.