Elkészítés: A padlizsánt hosszanti irányban, csíkokban meghámozom, 1 cm vastag karikákra szeletelem. Mindkét oldalukat kissé besózom, és csak annyi ideig várakoztatom őket, amíg előkészítem a többi hozzávalót.
A sajtból 20-24 vékony szeletet vágok zöldséghámozó segítségével. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártom, meghámozom, ½ cm-es vékonyságúra karikázom. A paradicsompürét oregánóval, chilivel és kevés sóval, valamint az összenyomott fokhagymagerezdekkel krémesre keverem.
A padlizsánokról leitatom a só hatására keletkezett levet, kenőecsettel mindkét oldalukat vékonyan megkenem olívaolajjal, kevés oregánóval fűszerezem.
Összeállítom a szendvicseket: minden padlizsánkarikára kb. ½ teáskanálnyi paradicsomkrémet halmozok, erre kerül 1-1 szelet vékony sajt, majd minden másodikra 1 szelet paradicsom.
A kontaktgrillt előmelegítem.
Minden paradicsomszelettel ellátott padlizsánkarikára ráillesztek egy paradicsom nélkülit. Akkor lesz igazán egyenletes a szendvics, ha egymást követő szeletek kerülnek egymásra! Grillsütőben 4-5 perc alatt puhára sütöm.
Akár már így is tálalható, de ha előre dolgozom, a kész szendvicseket sütőpapírral borított tepsire sorakoztatom, mindegyik tetejére kevés reszelt sajtot hintek, és tálalás előtt annyi időre tolom csak be a sütőbe, amíg a sajt szépen ráolvad minden kerek szendvics tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.