Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Hagymás rostélyos
Körömpörkölt csülökkel
Palócleves VI. recept
recept
Mester

Palócleves VI.

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2011. 05. 10.

Elkészítés

Elkészítés: A zsíron kevés sóval megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, a tűzről lehúzva megszórom a pirospaprikával, alaposan elkeverem, kevés vízzel felöntve megpárolom.

Hozzáadom a felkockázott birka- vagy marhahúst, fűszerezem sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Amikor a hús kifehéredett, beledobom a felkockázott paprikát és paradicsomot, aláöntöm a bort, fedő alatt párolom, amíg majdnem megpuhul. (Ha szükséges, kevés vizet adok hozzá, le ne égjen.) Amikor ez megvan, felöntöm vízzel, beleadom a felkockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot.

A lisztből a tejföllel habarást készítek, ha már minden puha, ezzel sűrítem be a levest. Tálalás előtt megszórom finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

Megjegyzés
Van, aki kaporral hinti meg a végén, és van, ahol házi csipetkét főznek a levesbe. Palóc receptekről, hagyományokról bővebben, a Pasik a konyhában blog Palócföldi kiruccanás fejezetében! A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.