Elkészítés: A paprikát 5 mm vastagságú csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben cukor, víz, ecet, rózsabors, koriander, kardamom és kevés só kíséretében összeforraljuk, majd alacsony lángon gyöngyöztetjük kb. 10 percig, amíg megfő a paprika. Félretéve hagyjuk kihűlni.
Ezalatt megtisztítjuk a póréhagymákat, a külső, kemény leveleket eltávolítjuk, és kb. 6 cm-es darabokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Összekeverjük a tejfölt, az aprított kapribogyót, az újhagymát, citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.
Egy közepes méretű serpenyőben olajat hevítünk. Két külön edényben előkészítjük a felvert tojást és a panko morzsát, melyet enyhén megsózunk. A megfőtt póréhagymákat először tojásba mártjuk, majd a morzsába forgatjuk. Oldalanként 1-1 perc alatt aranybarnára sütjük a forró olajban. Papírtörlőre kiszedve lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot.
A forró sült póréhagymát a fűszeres tejföllel és az ecetes-fűszeres paprikával tálaljuk. Rendkívül ízletes előétel, de párolt rizzsel remek vegetariánus főétel is lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.