Elkészítés: A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A 4 dl tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 evőkanál cukrot, vaníliamagokat, esszenciát, amink van. Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.
Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett tepsire terítjük.
A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük némi (ízlés szerint) porcukorral, vanília-aromával és kevés citromhéjjal. Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is.
Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát. Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig vagy tűpróbáig sütjük. Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.