Elkészítés: A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A 4 dl tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 evőkanál cukrot, vaníliamagokat, esszenciát, amink van. Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.
Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett tepsire terítjük.
A túrót át is törhetjük, vagy rusztikusabb hangulatúra is hagyhatjuk. Kikeverjük némi (ízlés szerint) porcukorral, vanília-aromával és kevés citromhéjjal. Amikor a túró kész, belekeverjük a hideg pudingot is.
Ezt az egészet egy habzsákba, zacskóba töltjük, és berácsozzuk vele a kakaós tésztát. Ha megvagyunk, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig vagy tűpróbáig sütjük. Ahogy sül, még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kivesszük a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ezáltal ki a kakaós tészta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.