Előkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, négy nagy szeletet vágunk belőle, és kiütögetjük. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paradicsomok héját és magjait eltávolítjuk, a szárított paradicsommal együtt összevágjuk. Az olajbogyókat felszeleteljük. A fokhagymát összetörjük. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
Elkészítés:
1. A töltelékhez 10 dkg paradicsomot és a szárított paradicsomot összekeverjük az olajbogyóval, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket sózzuk, rátesszük a bazsalikomleveleket, majd a paradicsomos tölteléket. Feltekerjük, és félretesszük.
2. A felforrósított olívaolajon a paprikákat nagyon barnára megsütjük, majd kivesszük, letakarjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A visszamaradt olajon kíméletesen megsütjük a húsokat. Kivesszük, pár percig pihentetjük.
3. A paprikáknak lehúzzuk a bőrét, és félretesszük. A húsos serpenyőben megfuttatjuk a fokhagymát, rátesszük a maradék paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, és 1-2 percen át forraljuk.
4. Közben a tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összeforgatjuk a paradicsommártással. Tálaláskor tányérra tesszük a sült paprikákat, mellé a tésztát, és rá a kettévágott töltött húst.
1 adag: 438 kcal
Munka: kb. 1 óra
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.