Elkészítés: A palacsintatésztához a lisztet beleöntjük egy keverőtálba. A tojásokat felverjük a tejjel, sóval és szerecsendióval ízesítjük, majd hozzákeverjük a liszthez. Figyeljünk, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig állni hagyjuk.
A paradicsomot megmossuk, elfelezzük, kivágjuk a zöldjét, majd karikára vágjuk. A lecsepegtetett mozzarellát vékonyan felszeleteljük. A bazsalikomot leöblítjük, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük.
Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben (olyan serpenyőt válasszunk, amelynek van fedője is). A tésztát jól átkeverjük, és 1/4 részét a serpenyőbe öntjük, majd a palacsinta egyik oldalát 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Majd megfordítjuk a palacsintát, ha szükséges, olajat is teszünk a serpenyőbe. 2-3 mozzarellaszeletet és 5-6 paradicsomkarikát teszünk a palacsinta megsült oldalára. 2 perc alatt fedő alatt készre sütjük. Legjobb, ha két lapát segítségével emeljük ki a serpenyőből (a sajt megolvad és könnyen lecsúszhat a tésztáról).
Melegen tartjuk, míg a másik 3 darabot is kisütjük. A palacsintákat sózzuk, borsozzuk, és bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.