Előkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot és a petrezselymet leöblítjük, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk.
Elkészítés: A zöldbabot enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, puhára, de ropogósra főzzük. Hideg vízbe szedjük, lehűtjük, majd leszűrjük, és konyharuhára terítve szikkadni-hűlni hagyjuk. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük, meghámozzuk és elnegyedeljük őket. A napraforgómagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen. A hagymát és paradicsomot vékony karikákra, a petrezselymet finomra, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk (ha nagyon dundik a szálak, kettőt-hármat összefogunk, és uborkagyalun vagy jó éles késsel hosszú, vékony csíkokra szeljük). A tárkonyos borecetet simára keverjük ízlés szerint sóval, borssal, a maradék 2 gerezd áttört fokhagymával, a szójaszósszal és az olajjal. A hagymával és a petrezselyemmel együtt a zöldbabhoz adjuk, lazán összekeverjük. A salátát egy nagyobb vagy 4 kisebb tálba szedjük, a tál szélét részben vagy egészen kirakjuk a paradicsomszeletekkel, majd a saláta tetejére rendezzük a tojásgerezdeket, és megszórjuk a napraforgómaggal. Behűtés nélkül, azonnal tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.